Kuka Reija?

Olen 40-vuotias, perheellinen kunnallispoliitikko Hyvinkäältä.

Tulin valituksi Hyvinkään kaupunginvaltuustoon ensimmäistä kertaa vuoden 2012 kuntavaaleissa. Valtuustotyön lisäksi olen opetuslautakunnan jäsen sekä KD:n valtuustoryhmän puheenjohtaja. Puoluetoiminnassa vaikutan paikallisosaston johtokunnan jäsenenä ja olen yksi Uudenmaan piirin edustajista puoluevaltuustossa.

Työskentelen tällä hetkellä tuotantopäällikkönä kristillisen medialähetysjärjestö Avainmedian palveluksessa. Avainmedia on ollut työnantajani jo vuodesta 2000. Olen valmistunut medianomiksi Tornion taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta vuonna 2000 ja tätä ennen kirjoitin ylioppilaaksi Hyvinkään Yhteiskoulun lukiosta vuonna 1995.

Työkokemusta olen saanut jo peruskouluajoista lähtien erilaisten kesätöiden kautta, jotka sisälsivät mm. toimistotöitä, puhelinvaihteen hoitoa, siivousta ja erilaisia myyntitöitä.

Jos vapaa-aikaa jää perheen ja työn jälkeen, pyrin harrastamaan liikuntaa, joka on ollut aina jossain muodossaan osa elämääni. Uusin laji itselleni ennen lasteni syntymää oli potkunyrkkeily, jota toivon voivani jatkaa vielä jossain vaiheessa. Harrastushistoriasta löytyy hyvinkääläisenä tietysti myös pesäpallo sekä ringette. Soitan myös jonkin verran pianoa ja laulaminen on aina mukavaa, joskus muillekin.

Olen kristitty.

Tausta

Olen syntyjäni hyvinkääläinen, mutta molempien vanhempieni juuret ovat pohjoispohjanmaalla. Tietty positiivinen pohjalaisuus on ollut läsnä lapsuuskodissani ja osa siitä on varmasti tarttunut myös itseeni. Isäni on lähtöisin maanviljelijäkodista ja äitini puolestaan tehdastyöläisperheestä, joten kummankin heidän kauttaan arvostus työtä ja työntekoa kohtaan sekä maaseudun merkitys ovat itselleni sisäsyntyisiä.

Opiskelin Torniossa ja sinä aikana sain mahdollisuuden eri harjoittelujaksojen yhteydessä asua myös Kreikassa ja Israelissa. Valmistumiseni jälkeen työskentelin myös puolen vuoden ajan Saksassa. Näiden ulkomaan jaksojen kautta sain kansainvälistä kokemusta ja oppia eri kulttuurien keskellä toimimisesta. Myös nykyinen työpaikkani on kansainvälinen ja monikulttuurinen yhteisö.